В Італії проходить страйк проти реформування законодавства про працю

Фото
П'ятниця, 14 листопада 2014, 14:44

В Італії проходить загальнонаціональний страйк проти намірів уряду з реформування законодавства про працю, що дозволить компаніям легше наймати та звільняти працівників.

Про це повідомляє видання The Local.it

Працівники громадського та приватного сектору, а також студенти об’єдналися для проведення одноденного страйку, організованого профспілками Cub, Usi та ADL Cobas. Простести відбуваються щонайменше у 20 італійських містах.

"Ми виступаємо проти політики лібералізму та жорсткої економії. Ми кажемо "ні" політиці Ренці та ЄС, "ні" закону про працю, "ні" Пакту стабільності", - сказав речник Cobas П’єро Берноччі.

Протестувальники вимагають більш високих пенсій і гарантованого мінімального розміру оплати праці, інвестицій в державні послуги і розширення житлових прав.

В рамках страйку громадський транспорт зупинився в Мілан та Римі, а також у Флоренції, Неаполі, Турині та Венеції. Зокрема, в Мілані транспорт не працює протягом усього дня за винятком періоду з 15.00 до 18.00, у Римі транспорт зупинився з 10.00 до 14.00.

Як повідомляє газета La Stampa, протестувальники в Римі закидали яйцями та димовими шашками міністерство економіки. В Падуї декілька людей отримали поранення.

 Фото: Reuters

Нагадаємо, цей страйк - вже не перший в серії протестів проти трудової реформи. Зокрема, в жовтні на вулиці Рима вийшло близько мільйона людей.

Раніше італійські парламентарі дали "зелене світло" трудовій реформі, ініційованій прем'єр-міністром республіки Ренці.

Йдеться про зміни до трудового законодавства, які економісти критикують через їхній негативний вплив на ринок праці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.