В Румунії пройшли багатотисячні протести з вимогою чесних виборів

фото
Субота, 15 листопада 2014, 10:11

Тисячі протестувальників у п'ятницю ввечері вийшли на вулиці Бухареста та інших румунських міст, виступаючи проти обмеження права голосу румунської діаспори.

Про це повідомляє Reuters.

В п'ятницю ввечері румунське телебачення показало великі натовпи протестувальників, які йшли в сторону урядових будівель в Бухаресті, частково перекривши рух на одному з найжвавіших бульварів столиці.

Численні протести відбулися і в інших містах Румунії, зокрема в Клужі, Тимішоарі, Сібіу та Брашові. Демонстранти тримали в руках плакати "Нам не все одно", "Солідарні з діаспорою", "Голосуй головою, а не шлунком" тощо.

фото Reuters

Уряд вжив заходів щодо забезпечення голосування за кордоном 16 листопада, збільшивши кількість виборчих кабін та членів комісій. Але кількість дільниць при цьому лишилась незмінною.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, тисячі людей вийшли на вулиці міст Румунії 8 листопада на знак солідарності з румунською діаспорою, значна частина якої не змогла проголосувати під час першого туру президентських виборів.

Після протестів Міністр закордонних справ Румунії Тітус Корлецян подав у відставку.

16 листопада в Румунії пройде другий тур президентських виборів. При цьому результати опитувань свідчать, що їх найймовірніше виграє чинний прем'єр Віктор Понта.

Як показав перший тур, діаспора більше підтримує його опонента Клауса Йоханніса, а не Понту - 46% проти 16%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.