Путіна зустрів "холодний душ" на G20. Кремль каже, що коали це спростовують

Субота, 15 листопада 2014, 18:29

Світові ЗМІ повідомляють, що на Путіна чекав холодний прийом на саміті G20 в австралійському Брісбені.

"Путін отримав холодний душ на саміті G20", - починає свій сюжет телекомпанія CNN.

CNN підкреслює той факт, що прем'єр Австралії Тоні Еббот доручив зустріти Путіна в аеропорту посадовцю значно нижчого рівня, аніж годиться за дипломатичним протоколом.

Також телекомпанія зазначає, що коротке спілкування Путіна з прем'єром Канади Стівеном Харпером почалося з вимоги останнього про те, щоби росіяни "забралися геть з України".

Головна новина корпорації BBC присвячена тому, як "західні лідери відчитали Путіна" на саміті G20.

Британська корпорація також нагадує, що президент США у своєму виступі в Брісбені назвав Росію "загрозою світу" через її агресію щодо України, а прем'єр Великої Британії Девід Кемерон спрогнозував "дуже складні відносини" між Росією та Європою у разі, якщо політика Кремля не зазнає змін.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков виступив з окремим спростуванням інформації ЗМІ про "холодний душ" на адресу  президента РФ, повідомляє "Дождь".

Він додав, що Путін "не стикається" ні з якою жорсткою реакцією з боку світових лідерів. За його словами, всі поводяться абсолютно коректно – "абсолютно всі: і Еббот, і Харпер – всі".

Прем'єр Австралії, як розповів Пєсков - "абсолютно гостинний господар саміту". "Разом з Путіним вони сьогодні тримали на руках коал. І дуже раділи життю", - зазначив Пєсков.

фото BBC

Прес-секретар Путіна, водночас, визнав, що канадський лідер вимагав від росіян піти геть з України, але запевнив, що це не звучало грубо.

"Харпер говорив про те, що росіянам треба йти з України, на що Путін сказав, що це неможливо, тому що росіян там немає. Мається на увазі російська армія. Це дійсно було, але абсолютно в рамках пристойності", - пояснив Пєсков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.