Меркель "занепокоєна", що з РФ до бойовиків надходить нове озброєння. Обговорять на G20

Середа, 12 листопада 2014, 10:18

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком повідомила, що ситуація в Україні та порушення Росією мінських домовленостей стануть ключовими темами саміту G20, запланованого на 15-16 листопаду.

Офіційні сайти українського президента та німецького канцлера повідомляють, що Порошенко й Меркель обговорили розвиток ситуації на Донбасі ввечері 11 листопада.

Перемовини відбулися за ініціативи німецької сторони, зазначили в Берліні.

Меркель заявила, що сторони мають виконувати мінські домовленості в повному обсязі. Вона також запевнила, що ситуація в Україні стане одним з найважливіших питань саміту "великої двадцятки" в австралійському Брісбені, який відбудеться 15-16 листопада. Як відомо, у саміті братиме участь президент Росії Володимир Путін.

В канцелярії німецького канцлера підкреслюють, що Меркель так само, як і Порошенко, "занепокоєна звітами про те, що сепаратисти на сході України отримують нове озброєння з Росії".

Згідно з інформацією українського президента, Порошенко наголосив, що останні події свідчать про фактичну відмову від виконання мінських домовленостей з боку представників так званих "ЛНР" і "ДНР", а також про відсутність прогресу у виконанні цих домовленостей Росією.

Меркель, за повідомленням її прес-служби, також наголосила на потребі виконувати всі без винятку пункти мінських домовленостей.

Крім того, співрозмовники обговорили питання гуманітарної допомоги жителям Донбасу й питання енергетичної безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.