Росія лякає шведів - глава МЗС Швеції

Понеділок, 17 листопада 2014, 08:42

Росія лякає шведів, але в той же час країна готова захищати свої кордони.

Про це сказала міністр закордонних справ Швеції Маргот Валльстрьом в інтерв’ю Svenska Dagbladet.

"Вперше за багато часу шведи серйозно налякані. Налякані Росією, її непередбачуваністю і загальною невизначеністю", - зазначила міністр.

"Ми мирна країна. Але ні в кого не може бути сумнівів, що ми вимагаємо поваги до себе і готові захищати свою єдність і свої кордони", - додала вона.

За словами Валльстрьом, її оцінка Росії визначається не лише поведінкою на сході України, а й провокаціями РФ щодо країн Балтії.

"Якщо ми налякані, то що вже казати про них. Ми стурбовані провокаціями щодо балтійських країн", - сказала вона.

Раніше шведське міністерство оборони підтвердило присутність у жовтні у водах Швеції підводного човна іноземної держави, проте не змогло ідентифікувати його приналежність.

Нагадаємо, що 17 жовтня шведські війська розпочали масштабну розвідувальну операцію в Балтійському морі в 50 км від Стокгольма з пошуку "іноземної підводної активності".

Як повідомляли шведські ЗМІ, розвідувальна операція розпочалася після того, як Національне управління радіозахисту Міноборони Швеції виявило радіосигнал російською мовою.

Крім того, раніше повідомлялося, що військові літаки РФ вже понад 100 разів вторгалися на територію, підконтрольну НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.