Генсек НАТО пояснив посилення контролю над повітряним простором Європи

Понеділок, 17 листопада 2014, 20:07

Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що його організація робить всі необхідні кроки у зв'язку з активізацією російських військових літаків над європейським повітряним простором.

Він зазначив, що з початку цього року натовська авіація здійснила близько 100 перехоплень російських військових літаків - втричі більше, ніж за минулий рік, повідомляє Інтерфакс.

"Ми робимо все, що треба робити. Ми зафіксували польоти цих літаків і попереджали їх, коли вони наближалися до повітряного простору країн НАТО. Разом з тим ми посилили повітряне патрулювання над країнами членами альянсу зі Східної Європи", - сказав генскес НАТО в понеділок 17 листопада в Брюсселі на спільній прес-конференції з прем'єром Грузії Іраклія Гарібашвілі.

Крім того він заявив, що вважає необхідними економічні санкції Євросоюзу проти Росії.

"Санкції дуже важливий інструмент, тому що вони чітко дають зрозуміти, що дії Росії мають свою ціну", - підкреслив Столтенберг.

Европравда вже повідомляла про неодноразові випадки несанкціонованого вторгнення російських бомбардувальників в польотну зону держав Атлантики, зокрема Норвегії, Британії та Португалії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.