Російські військові літаки порушують правила польотів

Четвер, 20 листопада 2014, 10:08

Пілоти російських військових літаків, що пролітають над Балтійським морем неподалік від латвійської кордону, порушують правила польотів.

Про це міністр оборони Раймондс Вейоніс розповів в інтерв'ю програмі "Ранкова панорама" Латвійського телебачення, повідомляє видання Delfi.

За словами міністра, у російських військових літаків не включені ідентифікаційні пристрої, хоча цього вимагають міжнародні правила.

"Якби на російських літаках були включені ідентифікаційні пристрої, то літакам НАТО не було б чого злітати", - пояснив Раймондс Вейоніс.

За його словами, дислоковані в країнах Балтії винищувачі НАТО виконують польоти лише в тих випадках, коли в повітряному просторі фіксують неідентифіковані літаючі об'єкти.

Як вже повідомлялося, за останні місяці російські військові літаки неодноразово з'являлися в небі над нейтральними водами Балтійського моря неподалік від латвійської кордону.

Зокрема, останній раз такий випадок зафіксовано 17 листопада, коли патрульний літак F-16 збройних сил Латвії зафіксував неподалік від її кордонів російський військовий літак Су-27.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: