Сікорський пропонує новий "план Маршалла" для України

П'ятниця, 21 листопада 2014, 12:34

Захід має ділитися з Україною своїми ноу-хау, надавати експертні консультації, а не бездумно виділяти гроші, що часто розбещує.

Про це сказав спікер Сейму Польші Радослав Сікорський у своєму виступі в Гарвардському університеті, повідомляє Rzeczpospolita.

Захід має продовжувати допомагати Україні, в тому числі фінансово, щоб сприяти їй у побудові ринкової економіки та підвищенні енергоефективності, вважає він.

Але, на думку Сікорського, варто відмовитись від бездумної фінансової допомоги, що є неефективною і часто розбещує.

"Закликаю до передачі ноу-хау, експертних консультацій, зокрема консультацій, які допомоли б передати Україні польський досвід. Методика виходу з кризи – повернення до засад, сформульованих Джорджем Маршаллом у 1947 році. Це робота в команді, співпраця", - зазначив він.

Сікорський підкреслив, що джерелом проблем України є політика Росії.

"Якщо Захід не зупинить Росію і не допоможе Україні, Європа знову буде розділена. Це не буде нова залізна завіса, але це буде досить відчутно", - наголосив він.

Крім того, на думку Сікорського, завданнями Заходу, окрім допомоги Україні, є зміцнення НАТО і оборонного потенціалу кожної з країн, а також збільшення контролю над надходженням нелегальних коштів, щоб вони не осідали на закордонних рахунках олігархів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.