У МЗС пропонують ЄС розширити санкції на газовидобування та хімпромисловість

Середа, 26 листопада 2014, 17:17

В МЗС України пропонують ЄС розширити санкції проти РФ на газовидобування та хімічну промисловість.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції України Олена Зеркаль в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Політика санкцій показала свою ефективність у поєднанні з падінням цін на нафту. Сформована кон'юнктура ринку та санкції створили некомфортні умови для російської економіки", - відзначила вона.

"Ми наполягаємо на посиленні санкцій, зокрема пропонуємо розширити їх на сфери газових розробок і нових технологій, включаючи ІТ, на біотехнології, хімічну промисловість, тобто на те, що може завдати Росії найбільш відчутної шкоди", - додала Зеркаль.

За її словами, Україна та ЄС проводять консультації з приводу санкцій, ведеться також робота з країнами-членами Євросоюзу, хоч і не завжди ефктивна.

"Нам не завжди вдається бути ефективними у країнах-членах. І хоча в Брюсселі наш посол Костянтин Єлісєєв проводить активну роботу з Єврокомісією, дуже часто остаточне рішення виявляється набагато слабкіше, ніж попередній проект. Це, в тому числі, і результат роботи іншого боку з країнами-членами", - підкреслила Зеркаль.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що економічні санкції потрібні, поки РФ не врегулює кризу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.