Нові санкції ЄС проти сепаратистів ухвалять у п'ятницю

П'ятниця, 28 листопада 2014, 11:05

Європейський союз протягом п'ятниці ухвалить протокольне рішення про розширення санкцій проти осіб і організацій, причетних до проведення виборів у самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" у Донбасі.

Про це повідомляє Інтерфакс, посилаючись на джерела в Раді ЄС.

Як повідомлялося раніше, представники країн-членів ЄС домовилися додати до санкційного списку ще 13 осіб та п'ять організацій, які пов'язані з виборами.

Список, прийнятий на рівні послів, повинен бути затверджений Радою ЄС за письмовою процедурою і набуде чинності до кінця листопада.

Фігурантам санкційного списку заборонений в'їзд у країни ЄС, а їхні європейські активи в разі виявлення будуть заморожені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до кінця листопада в ЄС мають затвердити перелік лідерів самопроголошених республік, які поповнять санкційний список ЄС.

Також зазначалося, що про посилення санкцій щодо Росії може піти мова на саміті Євросоюзу в грудні, якщо підтримувані Москвою сепаратисти перенесуть військові дії за межі "ДНР" і "ЛНР".

Водночас глава МЗС Польщі Гжегож Схетина заявив про щораз більшу різницю поглядів на тему загострення санкцій проти Російської Федерації за її агресію проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.