Британський суд відмовив "Роснефти" у скасуванні санкцій ЄС

П'ятниця, 28 листопада 2014, 10:10

Адміністративний суд Лондона, що входить до складу Високого суду, виніс рішення за клопотанням російської нафтової компанії "Роснефть" не на її користь і відмовив у скасуванні санкцій Євросоюзу. 

Санкції набудуть чинності 29 листопада, як і планувалося. Про це повідомляє РБК, посилаючись на інформацію міністерства у справах бізнесу Великої Британії.

Галузеве видання Energy Voice підтверджує, що "запуск" санкцій запланований на суботу, а також зазначає, що ці обмеження не дозволять продовжувати співпрацю енергетичним гігантам Exxon і Shell з п'ятьма найбільшими російськими нафтовими компаніями і операторами трубопроводів: "Газпром", "Газпромнефть", "Лукойл", "Сургутнефтегаз" і "Роснефть".

Британські адвокати "Роснефті" просили суд призупинити наказ про експортний контроль, підписаний міністром у справах бізнесу, підприємництва та енергетики 5 листопада.

Наказ вводить кримінальну відповідальність за порушення санкцій ЄС проти російського нафтового сектора на території Великобританії або британськими громадянами на будь-якій території.

Раніше британське видання Huffingtonpost повідомляло, що "Роснефть" заявляла про недостатню визначеність термінів у британських постановах та документах ЄС. Приміром, категорії "глибоководний" і "арктичний" не визначені однозначно, зокрема, не ясно, чи розуміється під Арктикою зона в межах Північного полярного кола або тільки арктичні моря.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Роснефть" через санкції втрачає ключового партнера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.