Вибори в "народних республіках" – це театр абсурду – МЗС Фінляндії

Понеділок, 3 листопада 2014, 09:59

Глава Міністерства закордонних справ Фінляндії Ерккі Туоміоя вважає проведені в неділю "вибори" в самопроголошених "ЛНР" та "ДНР" "спектаклем абсурду".

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Вибори в "народних республіках" східної України стали таким спектаклем абсурду, що навіть Росія має зрозуміти, що не варто визнавати ці вибори легітимними. Визнання виборів суперечить заявам Путіна про небажання створювати в Україні заморожений конфлікт", - зазначив Туоміоя.

Україна погодилась надати адміністрації східних регіонів самоуправління, засноване на виборах, але це можна здійснити тільки згідно із законодавством України, вважає глава фінського МЗС.

Він зазначив, що парламентські вибори, які відбулися минулої неділі в Україні, визнані міжнародним співтовариством, але разом з тим низька явка свідчить про недовіру багатьох громадян до адміністрації країни. На його думку, важливо те, чи готові новообрані депутати серйозно взятися за покращення економічної ситуації в країні та вжити заходів до викорінення корупції.

Нагадаємо, раніше лідери Німеччини та Франції Ангела Меркель та Франсуа Олланд назвали "вибори" на Донбасі такими, що ставлять під загрозу мирне врегулювання конфлікту на сході України. Проведення голосування засудили глави МЗС країн "Вишеградської четвірки" та Великої Британії.

Так звані "вибори", які відбулися у "ДНР" та "ЛНР", жорстко засудила та назвала перепоною до миру і нова очільниця зовнішньополітичної служби Євросоюзу Федеріка Могеріні, чиї повноваження розпочалися в суботу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: