В Німеччині святкують 25 років падіння Берлінського муру. ФОТО

оновлено - ВІДЕО
Неділя, 9 листопада 2014, 18:25

9 листопада виповнилося 25 років від того дня, коли після масових протестів було зруйновано Берлінський мур, що дозволило розпочати об'єднання НДР та ФРН.

Святкування цієї події проходить по всій країні, та головні події в відбуваються в Берліні.

Зокрема, тут було запалено кульки-ліхтарики по всій довжині колишнього муру, завдяки чому з повітря можна знову побачити лінію, що роз’єднувала мешканців Східного та Західного Берліну.

Твіттер-сторінка fallofthewall25 збирає повідомлення, присвячені цій події, зокрема відеозаписи того, як "шлях ліхтарів" виглядає на землі.

Деінде ліхтарі проходять незаселеними районами, які раніше були Східною Німеччиною

З нагоди святкування Берлін в неділю відвідали нинішні і колишні світові лідери.

Зокрема, світ обійшло фото колишнього канцлера ФРН Гельмута Коля (1982-1998 роки), що зіграв вагому роль у об'єднанні Німеччини, на фоні Бранденбурзьких воріт.

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у своїй промові з нагоди свята згадала також Україну.

"Ми можемо змінити речі на краще - це послання Берлінського муру. Воно спрямоване, зокрема, людям в Україні, у Сирії і в Іраку, і в багатьох інших регіонах світу, у яких свобода та права людини опинилися під загрозою або навіть зневажені", - цитує її "Німецька хвиля"

В неділю ввечері всі кульки-ліхтарики почергово відірвалися від землі та злетіли в небо. "Cвітлова стіна", що розділяла колишні Східний та Західний Берлін, знову щезла - як і 25 років тому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: