Німеччина може скоротити видатки на армію – ЗМІ

Четвер, 30 жовтня 2014, 12:56

Міністерство оборони Німеччини змушене скорочувати видатки на озброєння.

Про це повідомляє німецьке видання Bild, яке отримало в розпорядження секретний документ оборонного відомства.

На фоні офіційних заяв про збільшення видатків на армію міноборони Німеччини має намір піти на масштабні скорочення невеликих та середніх інвестицій в озброєння.

Документ, який має в розпорядженні видання, стверджує, що Бундесверу не вистачає 300 млн євро для покриття запланованих витрат. Відповідно, річні скорочення мають бути не меншими за цю суму. Водночас, із пояснювальної записки можна зробити висновок також про імовірність більш значного скорочення.

Під загрозою може опинитися проект із закупівлі човнів, що обслуговують ВМС, шести багатофункціональних кораблів MKS 180, а також два великих проекти, вартість яких перевищує 1 млрд євро - купівлі багатофункціональної системи протиповітряної оборони MEADS (Medium Extended Air Defence System), а такожрозвідувально-ударних безпілотних літальних апаратів класу MALE (Medium Altitude Long Endurance).

Між тим, в Бундесвері не полишають надію на збереження оборонного бюджету.

Міністр оборони Урсула фон дер Ляєн висловила надію, що під час найближчих обговорень бюджету глава мінфіну Вольфганг Шойбле дослухається до проблем оборонного відомства.

Офіційно цю інформацію у міністерстві оборони Німеччини не коментують.

Наразі Німеччина витрачає на оборону 1,3% ВВП, тобто 32 млрд євро, і посідає 14-те місце серед країн НАТО за витратами на оборону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: