Україна і ЄІБ підписали кредитну угоду для реконструкції ГТС

Понеділок, 1 грудня 2014, 11:25

Україна і Європейський інвестиційний банк уклали кредитну угоду на 150 млн євро для модернізації магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород".

Документ підписали керівник ЄІБ Вернер Хойєр і прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє УНІАН.

Кошти виділяються компанії "Укртрансгаз".

Коментуючи підписання документа, Яценюк наголосив, що проект модернізації газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" передбачає заміну близько 120 км труби і двох компресорних станцій, що дозволить зменшити витрати на прокачування газу в середньому на 20%.

Крім того, за словами Яценюка, відбір підприємства – виробника труби буде проведено на конкурсній основі і "ймовірно, за участю українських виробників". Проект розрахований на чотири роки.

"Наша співпраця з Європейським інвестиційним банком дуже важлива і потужна, – сказав Яценюк. –  Близько 44% усіх коштів, які вже підписані ЄІБ, освоює Україна. Україна займає майже половину портфеля ЄІБ у Східній Європі і Центральній Азії".

У свою чергу керівник ЄІБ наголосив, що підписана угода – це частина загального пакету проектів.

"Упродовж найближчих трьох років ми плануємо профінансувати в Україні проекти на загальну суму близько 3 млрд євро, і цей проект (модернізації  ГТС. - Ред.) - це частина загального пакету", - сказав Хойєр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄІБ виділить Україні 150 млн євро на реконструкцію газотранспортної системи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.