Єврокомісар Ган: ЄС - не донор, ми чекаємо реформ

Понеділок, 1 грудня 2014, 16:35

ЄС чекає від українського уряду в обмін на фінансову допомогу проведення ефективних реформ.

Про це заявив комісар Європейського Союзу з питань розширення і європейської політики сусідства Йоганнес Ган, передає УНІАН.

"Мій ключовий месидж стосовно фінансової підтримки був про те, що важливо для друзів і партнерів в Україні розуміти та сприймати ЄС не тільки як донора. Ми хотіли б, щоб нас розглядали як свого роду дружнього інвестора. Ми хотіли б отримати щось у відповідь", - сказав єврокомісар.

За словами Гана, Україну теж потрібно розглядати не тільки як отримувача допомоги, але і як "країну, де інвестиції є можливими та корисними".

Як сказав Ган, уряд України має надати конкретні пропозиції. "Важливо відповісти на проблеми, які пов'язані з верховенством права, боротьбою з корупцією", - сказав він.

"Це стосується і децентралізації: не тільки домовитися щодо законодавчої основи, але й про виконання", - зазначив єврокомісар.

За його словами, Євросоюз хоче допомогти Україні не тільки фінансово, але й досвідом. Ган переконаний у необхідності проведення в Україні внутрішніх реформ, щоб привернути інвесторів. 

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.