Темпи зростання українського експорту до ЄС почали знижуватися - Пятницький

П'ятниця, 12 грудня 2014, 18:55

Темпи зростання українського експорту до ЄС почали знижуватися, так як ресурс зниження тарифів у межах наданих Брюсселем автономних преференцій вичерпаний.

Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку - торговий представник України Валерій Пятницький в Києві на конференції "Торгова політика України: погляд у майбутнє", передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, якщо за підсумками 10 місяців 2014 року зростання експорту до ЄС становив 12,3% порівняно з минулим роком, то за 11 місяців - 7,5%.

Торговий представник підкреслив, що для подальшого нарощування українських поставок до ЄС необхідно змінювати внутрішні правила.

"Ми не зможемо використовувати потенціал Угоди з ЄС, якщо не будемо змінювати законодавство - технічне регулювання, санітарного та фітосанітарного регулювання. Нам відкриваються ринки, а ми не можемо скористатися цим у повному обсязі", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Пятницький заявив, що уряд розраховує провести адаптацію технічних стандартів та регламентів до норм ЄС і завершити роботу над 3 тис норм до кінця року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.