Медведєв назвав ставлення ЄС до України "неоколоніалізмом"

Понеділок, 15 грудня 2014, 08:30

З точки зору економічного співробітництва ставлення ЄС до України більше схоже на неоколоніалізм.

Про це написав у своїй статті для Независимой газеты прем´єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв.

За його словами, економічною частиною Угоди про асоціацію ЄС "під видом "по-європейськи чесної" конкуренції продавлює однобічні переваги для європейських і тісно пов'язаних з ними українських компаній".

"Україна потрібна Європейському союзу насамперед як джерело деяких видів сировини. І, безумовно, як ринок збуту для європейських компаній", - пише Медвєдєв.

На його переконання, значна частина українських підприємств "на своєму ж ринку не витримає конкуренції з європейськими товарами, які хлинуть на нього при введенні режиму вільної торгівлі".

"Наслідком тарифної лібералізації, яка охопить до 98% товарів з Європи, стане поступове витіснення європейською продукцією конкурентів з 

"По суті, встановлюється абсолютний пріоритет європейських норм та директив над національним законодавством, а заодно і над національними інтересами", - наголосив він.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна рада України та Європарламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

З 1 листопада почалося її так зване тимчасове застосування.

Водночас, 29 вересня Рада ЄС із загальних питань офіційно прийняла рішення про перенесення початку імплементації угоди про ЗВТ Україна-ЄС, яка є частиною Угоди про асоціацію, на 1 січня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: