В РФ стверджують, що ПАРЄ готується відмінити санкції

Понеділок, 15 грудня 2014, 09:55

Наступного року санкції щодо делегації Росії в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) можуть бути скасовані.

До такої думки схиляється глава делегації РФ в ПАРЄ, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков, пишуть Известия.

Зокрема, за його словами, 4 з 5 лідерів політичних груп асамблеї сьогодні виступають за скасування санкцій щодо делегації Росії.

На санкціях, як зазначає Пушков, наполягають тільки представники Великої Британії.

"Змінилася позиція кількох керівників політичних груп. Іспанець Аграмунт, який голосував у квітні санкції, не так давно в Берліні, де проходило засідання моніторингового комітету, публічно говорив про те, що він змінив свою точку зору", - зазначив Пушков.

"Наскільки я можу судити, такий підхід відображає думку зрісшого (у порівнянні з квітнем) числа депутатів (які виступають за відміну санкцій - Ред.)", - додав він.

Окрім того, як пише видання, доповідач по Росії в моніторинговому комітеті асамблеї Андреас Гросс 17-18 грудня відвідає Москву.

Як зазначається, Гросс приїжджає для моніторингу ситуації в Росії, який буде представлено президентському комітету ПАРЄ.

Як повідомили виданню в Держдумі, очікується, що під час візиту представника ПАРЄ буде, зокрема, продовжено діалог щодо повноважень російської делегації.

Нагадаємо, раніше Андреас Гросс заявив, що більшість членів ПАРЄ готові відновити РФ в правах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: