ПАРЄ засуджує проведення "виборів" у "ДНР" та "ЛНР"

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 12:25

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) засуджує проведення так-званих "виборів" у самопроголошених "ДНР" та "ЛНР".

Відповідну заяву зробила президент ПАРЄ Анн Брассер.

"Мені шкода, що самопризначена влада так-званих Донецької та Луганської народних республік проводитиме "вибори" 2 листопада 2014 року. Вони суперечать Мінському протоколу від 5 вересня та перешкоджатимуть реалізації мирного плану", - йдеться у заяві.

"Такі вибори є незаконними та ПАРЄ їх не визнає", - сказала Брассер.

Окрім цього, президент ПАРЄ закликала владу "ДНР" та "ЛНР" до проведення виборів "відповідно до українського законодавства", а також звернулася до РФ з проханням дотримуватися зобов'язань, взятих у рамках мінських домовленостей.

Раніше Конгрес Місцевих та Регіональних Влад (установа, що представляє місцеві та регіональні влади держав-членів Ради Європи - ред.) теж засудив проведення "виборів" на Донбасі 2 листопада.

"Ці так-звані вибори не мають жодної демократичної цінності. Вони не лише марні, але і є перешкодою для тривкого мирного процесу, започаткованого у Мінську", - йдеться у заяві голови Конгресу Жан-Клода Фрекона.

Проведення "виборів" на Донбасі також засудили президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель, країни Вишеградської четвірки та Велика Британія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.