В РФ вважають "дуже ймовірним" посилення Заходом санкцій

Четвер, 18 грудня 2014, 08:47

Міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв вважає дуже ймовірним посилення Заходом санкцій наступного року.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Ведомости".

За його словами, негативний ефект від обмежень буде тривалим.

"Ось що у нас може бути в 2015 році із зовнішніми факторами? Досить імовірно, що санкції посилюватимуться", - вважає він.

"Санкційний режим... схоже, це теж дуже надовго. Я був поганим прогнозистом, коли вважав, що санкції не введуть або що введуть ненадовго", - зазначив Улюкаєв.

"Після того як конгрес США прийняв законопроект ("Акт про підтримку свободи України"), буде як з поправкою Джексона-Веніка: вже ні Джексона, ні Веніка, а 40 років тривала історія",  - наголосив міністр.

"Коли приймається американський закон, його потім дуже важко змінити - це, схоже, на десятиліття. Проблема може бути матеріальною, може бути нематеріальною - просто загрозою, але вона буде з нами дуже довгий час", - вважає глава Мінекономрозвитку.

"Починаючи з 2016 року ми будемо мати проблеми. Фінансова частина (впливу санкцій) буде слабшати, а технологічна - посилюватися, і мені важко сказати, якою буде рівнодіюча цих взаємно суперечливих тенденцій, але так чи інакше це буде відчутно", - відзначив Улюкаєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Барак Обама підпише законопроект на підтримку України, який уповноважує його ввести новий пакет санкцій проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: