Глава МЗС Польщі: заява Порошенка про НАТО нічого не вирішує, це символ

Четвер, 18 грудня 2014, 11:09

Слова президента України Петра Порошенка про наміри відмовитись від позаблокового статусу не можна вважати переломним історичним моментом.

Так вважає глава МЗС Польщі Гжегож Схетина, про що він сказав в ранковому інтерв’ю на польському каналі TVP1.

"Нічого з того не змінилося. Це лише символ", - сказав він у відповідь на заяву Порошенка у польському Сеймі про наміри найближчим часом позбутися позаблокового статусу.

На його думку, звернення президента України до Верховної ради нічого не вирішить, а є символом, добре вписаним у програму євроатлантичних візитів Порошенка.

Схетина вважає, що Україні спершу потрібно здійснити свої євроінтеграційні прагнення, а вже потім думати про вступ до НАТО.

"НАТО відкритий для розширення. Перед Україною – довгий і важкий шлях реформ, трансформації і модернізації. Шлях до Брюсселю. НАТО треба відкласти вбік", - сказав міністр, підкресливши, що питання вступу України до НАТО не є першочерговим.

Нагадаємо, Петро Порошенко пообіцяв внести до Верховної ради законопроект про відмову України від позаблокового статусу відразу після повернення з Польщі.

Раніше повідомлялося, що під час засідання Україна–НАТО український уряд повідомив представників альянсу про те, що Київ відмовляється від політики позаблоковості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.