Папа Римський звинуватив адміністрацію Ватикану у владності і жадібності

Понеділок, 22 грудня 2014, 19:10

Папа Римський Франциск піддав жорсткій критиці адміністрацію Ватикану під час щорічної різдвяної зустрічі.

За його словами, священники, єпископи та кардинали, які управляють Римською курією (головний адміністративний орган Святого Престолу і Ватикану - Ред.), заразилися "духовною хворобою Альцгеймера", пише Reuters.

Папа Франциск виклав свої ідеї щодо реформування курії, боротьба за владу в якій, стала однією з причин рішення попереднього Папи Бенедикта XVI минулого року піти у відставку.

"Курії необхідно змінитися, покращитися ... Курія, яка не критикує себе, не йде в ногу з часом, не намагається покращитися - це хворий організм", - сказав папа Франциск.

Він перерахував не менш 15 "хвороб і спокус", починаючи від "духовної хвороби Альцгеймера" серед тих, кого захопили мирські блага і влада до  "екзистенційної шизофренії" серед тих, хто піддався безрадісному жорсткому мисленню.

Папа Франциск наголосив, що деякі в курії ведуть себе так, наче вони "безсмертні, мають імунітет або навіть незамінні".

Разом з тим, ві наголосив, що дуже багато з них страждають від "суперництва і марнославства"; вищі сани сприяють своїм протеже, а підлеглі запобігають перед начальством для просування по кар'єрних сходах; інші розпускають чутки або неправдиву інформацію в ЗМІ.

Нагадаємо, раніше Папа Франциск заявив, що не буде як і раніше перебувати у Ватикані через десять років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: