Росія розмістить в Білорусі додаткові літаки і вертольоти

Вівторок, 23 грудня 2014, 11:54

Росія збільшить кількість літаків і вертольотів на авіаційній базі в Білорусі.

Про це заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу, передає РІА "Новости".

"Я готовий обговорити сьогодні продовження нашої співпраці в практичній площині. Це стосується систем С-300, створення та базування авіаційної бази в Білорусі зі збільшенням кількості літаків і вертольотів", - сказав Шойгу на зустрічі з білоруським колегою Андрієм Равковим.

За словами російського міністра, розміщення додаткових літальних апаратів "повинно забезпечити безпеку загального повітряного простору Росія і Білорусі".

Раніше повідомлялося, що в 2015 році на білоруській території може з'явитися перша російська авіабаза. На ній будуть розміщуватися винищувачі, здатні нести ракетно-бомбовий озброєння і наносити удари по наземних цілях в радіусі півтора тисяч кілометрів від аеродрому.

На думку експертів, така техніка призначена не стільки для посилення протиповітряної оборони Росії і Білорусі, скільки для демонстрації сили поблизу кордонів з країнами НАТО.

В даний час на території Білорусі діють два військових об'єкта РФ. Перший - 43-й вузол зв'язку Військово-морського флоту Росії у Вілейці (Мінська область). Даний об'єкт забезпечує зв'язок головного штабу ВМФ з атомними підводними човнами, що несуть бойове чергування в районах Атлантичного, Індійського і частково Тихого океанів.

Другий об'єкт - радіолокаційна станція "Волга", розташована під Барановичами (Брестська область). Це станція попередження про ракетний напад, здатна виявляти ракети, а також космічні об'єкти на відстані до 4800 км. Дана РЛС також відстежує пересування підводних човнів НАТО в Північній Атлантиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.