Україні варто подати заявку на членство у НАТО - Олександр Чалий

Субота, 27 грудня 2014, 08:53

Наступним кроком, який логічно зробити Україні після скасування позаблоковості, має стати запровадження надзвичайного стану на Донбасі і подати  заявку на вступ до НАТО.

Про це в прямому ефірі "Шустер Live" у п'ятницю, 26 грудня, сказав надзвичайний посол України Олександр Чалий, повідомляє Укрінформ.

Як відомо, Олександр Чалий у 2006-2008 роках керував зовнішньополітичним блоком секретаріату президента Ющенка. Саме за його роботи Україна подала заявку на ПДЧ в НАТО. Між тим, зараз він говорить про цю перспективу із сарказмом.

"Якщо ми відмовилися від позаблокового статусу, то логічно було б, принаймні, у Донецькій і Луганській областях запровадити воєнний стан. І того ж дня, коли ми відмовилися від позаблокового статусу, якщо наша позиція щира і стратегічна, подати заявку на вступ до НАТО", - зазначив він.

"Позаблоковість дуже суттєво загострює нашу безпеку за ці місяці. Мінські переговори дали один результат - щодо обміну полоненими. Всім професіоналам було зрозуміло, що ніякої динаміки не буде", - додав Чалий.

Як відомо, його однофамілець Валерій Чалий, який сьогодні керує зовнішньополітичною блоком адміністрації, дотримується іншої позиції і наполягає, що Україні не варто поспішати із заявкою в НАТО до завершення реформ.

Нагадаємо, 23 грудня Верховна рада проголосувала за скасування позаблокового статусу України.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що до вступу до НАТО Україну чекає робота з реформ, потрібно щонайменше 6 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.