У НАТО не виключають подальшого вторгнення РФ, але військової підтримки не обіцяють

Середа, 3 грудня 2014, 16:47

У НАТО не виключають можливості подальшого вторгнення російських військ до України, але жорсткої військової підтримки від альянсу не обіцяють.

Про це сказав спецпредставник генсека НАТО Джеймс Аппатурай в інтерв’ю ЄвроПравді.

За його словами, Росія дестабілізуватиме ситуацію в Україні доти, доки не буде досягнуто якоїсь домовленості між Києвом та Москвою.

"Доки цей результат не буде досягнуто, Росія продовжуватиме дестабілізацію ситуації в Україні, включно з  військовими діями. І, звісно ж, цей сценарій не виключає можливості подальшого вторгнення російських військ до вашої держави", - сказав Аппатурай.

Але навіть за такого сценарію Україні не варто чекати суттєвої військової підтримки від альянсу.

"НАТО не надішле в Україну озброєння з однієї простої причини – альянс його не має. Українцям не варто очікувати, що в Україну прийдуть воювати натовські солдати. Такої можливості я не бачу", - наголосив Аппатурай.

При цьому він запевнив, що українці можуть бути впевнені у політичній підтримці всіх 28 членів НАТО і ЄС. Зокрема, він відзначив негативну дію санкцій на економіку РФ і сказав, що далі економічні втрати Росії будуть ще більшими.

Нагадаємо, як писала ЄвроПравда, комісія Україна-НАТО ухвалила рішення про посилення сумісності української армії та НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.