Глава МЗС Австрії: наразі в України немає перспективи членства в НАТО

Вівторок, 30 грудня 2014, 12:08

Європа не отримає нічого доброго від загравання України з  НАТО, хоча наразі Україна і не має перспектив членства в альянсі.

Такої думки дотримується глава МЗС Австрії Себастьян Курц, повідомляє видання Tiroler Tageszeitung.

"Я стовідсотково впевнений, що загравання України з НАТО не принесе нам нічого доброго, хоча на даний момент вона і не має перспективи членства в альянсі", - зазначив він.

Водночас, за словами Курца, Україна має суверенне право обирати, куди їй рухатись. Але якщо вона обере шлях нейтралітету, то Австрія готова надати їй експертну допомогу.

Він відзначив, що конфлікт в Україні становить безпосередню загрозу і для безпеки Австрії, а також може перерости в чергову холодну війну в Європі.

"Росія не зацікавлена в тому, щоб країни в безпосередній близькості до неї розвивалися політично і економічно, оскільки їх історії успіху можуть контрастувати з ситуацією в РФ", - сказав Себастьян Курц.

"Але є те, що не обговорюється. Якщо країна обирає свободу, верховенство права і демократію, то це правильно і має на 100 відсотків підтримуватись, незалежно від того, подобається це Росії чи ні", - вважає він.

За його словами, в економічному плані йде протистояння між Євразійським економічним союзом і Європейським союзом.

"Нам варто рухатись до зближення цих блоків, щоб такі країни, як Україна, Грузія, Молдова, могли рухатись до ЄЄ, але економічно співпрацювати з Росією", - вважає Курц.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.