Росія оголосила в розшук трьох українських депутатів

Субота, 6 грудня 2014, 14:11

Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Росії порушено кримінальну справу щодо українських депутатів Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука.

Про це повідомляє сайт Слідчого комітету РФ.

Справа відкрита за ознаками злочину, передбаченого ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму).

"Береза, Левус і Мосійчук виступили із заявами, виправдовуючи злочини, вчинені 4 грудня 2014 року в місті Грозному, і за допомогою засобів масової інформації закликали до скоєння аналогічних злочинів на території Російської Федерації. В рамках кримінальної справи слідством дані відповідні доручення про оголошення підозрюваних у розшук", - йдеться в повідомленні.

4 грудня близько першої години ночі група невідомих на трьох автомобілях напала на пост ДПС в Грозному. Потім озброєні люди проникли в Будинок друку, де розташовуються республіканські та федеральні ЗМІ. Силовики блокували і обстріляли будівлю, в центрі Грозного був введений режим КТО. Пізніше частина нападників забарикадувалася у школі.

За даними Національного антитерористичного комітету Росії, під час боїв загинули більше 10 силовиків, 28 отримали поранення. Крім того, загинули щонайменше два мирних жителя.

За даними глави Чечні Рамзана Кадирова, втрати нападників склали дев'ять осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: