Папа Римський закликав мусульман засудити фундаменталізм та теракти у Парижі

Понеділок, 12 січня 2015, 15:06

Папа Римський Франциск закликав мусульманських лідерів засудити екстремістські інтерпретації їхньої віри, які прагнуть виправдати насильство.

Про це він заявив, виступаючи перед акредитованими у Ватикані закордонними послами, передає Independent.

Лідер римо-католицької церкви засудив релігійний фундаменталізм, який надихнув трьох бойовиків на терористичні акти у Парижі.

За словами папи Франциска, вони були поневолені перекрученою вірою, яка використовує Бога лише як ідеологічний привід для масових вбивств.

Він закликав до єдиної відповіді від міжнародного співтовариства на "фундаменталістський тероризм" та осуду екстремістських інтерпретацій віри, які прагнуть виправдати таке насильство.

"Релігійний фундаменталізм, навіть до того, як він знищує людину через скоєння жахливого вбивства, усуває самого Бога, перетворюючи його в простий ідеологічний привід", - зазначив папа Франциск.

Нагадаємо, 12 людей стали жертвами терористів у редакції сатиричного тижневика Charlie Hebdo. Причиною нападу стала помста за карикатури на пророка Мухаммеда.

Двох підозрюваних у здійсненні теракту в редакції Charlie Hebdo, братів Шеріфа та Саїда Куаши, вбито під час поліцейської операції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.