Порошенко першим в Україні отримав біометричний паспорт

Фото
Понеділок, 12 січня 2015, 18:19

Президент Петро Порошенко 12 січня отримав біометричний паспорт. Оформлення цих документів почалося із понеділка.

Про це повідомляє Twitter глави держави.

"Цей паспорт - це останній крок, який Україна мала зробити, щоб отримати на саміті Східного партнерства, який відбудеться у Ризі у травні цього року, безвізовий режим із ЄС", - йдеться в повідомленні.

Державна міграційна служба розпочала прийом документів для оформлення біометричних документів для виїзду за кордон тільки 12 січня. Як президент отримав паспорт за один день, не уточнюється. Також невідомо, скільки він заплатив за паспорт, вартість якого варіюється з 518 до 1028 грн.

Як повідомляє прес-служба глави держави, разом з президентом біометричні паспорти отримали громадяни, які зробили внесок у розвиток та зміцнення держави. Глава держави підкреслив, що першими документи нового зразка отримала "команда, яка має право представляти Україну".

Зокрема, паспорти отримали активісти Майдану – волонтер-медик Олеся Жуковська, поранена снайпером, а також Василь Михалко, який отримав снайперську кулю 20 лютого, коли допомагав пораненому побратиму виходити з-під обстрілу, легендарний "голос Майдану", колишній міністр культури Євген Нищук.

Новий паспорт також отримав організатор мобільного шпиталю ім. Пирогова Геннадій Друзенко і сотниця "Жіночої сотні" Анна Коваленко.

Отримала біометричний паспорт і переселенка з Криму Христина Михайліченко — лауреатка міжнародних конкурсів, яка на минулому тижні перемогла на міжнародному конкурсі піаністів у Голландії, а також її мама Наталія Михайліченко.

Власниками нових біометричних паспортів тепер також є всесвітньовідомий письменник Андрій Курков, кінорежисер, режисер фільму "Плем’я" Мирослав Слабошпицький, вокаліст київського гурту Brunettes Shoot Blondes, кліп якої став світовою сенсацією соціальних мереж і отримав більш ніж 6 млн переглядів на YouTube, Андрій Ковальов.

Серед тих, хто одними з перших у країні отримали біометричні паспорти, – журналісти Андрій Цаплієнко та Олександр Аргат.

Експерти відзначають, що вартість виготовлення бланка паспорта в Україні залишається підозріло високою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.