Валенса: Путін приречений на поразку

Середа, 21 січня 2015, 12:51

Перший президент Польщі і лідер профспілкового руху "Солідарність", що сприяв краху комунізму, Лех Валенса вважає, що рано чи пізно режим Путіна впаде.

Про це він сказав в інтерв’ю програми "Світ" на каналі Tvn24bis.

За його словами, російський народ тримається на філософії ворога, але немає сумніву в тому, що режим Путіна впаде.

"Не такі імперії падали. Комуністів, здавалось, теж не можна було подолати" - впевнений Лех Валенса.

Зовнішня загроза не може вічно бути фактором, який згруртовує росіян. Погіршення життя як звичайних людей, так і олігархів зроблять свою справу.

"До якогось часу вони будуть це сприймати, але в якийсь момент вони стануть втрачати забагато та будуть змушені ухвалювати рішення. Можна передбачити, якими можуть бути ці рішення" - сказав він.

"Демократія та свобода переможуть, в цьому немає сумніву. Але щоб прискорити  це потрібна солідарність Європи і світу" - зазначив Валенса, наголосивши що саме солідарність у протистоянні з Путіним здатна повернути його до поваги до міжнародного права.

Крім того, Валенса привітав обіцянки прем’єра Польщі Еви Копач про допомогу Україні.

"Без вільної України не буде вільної Польщі. Маємо зробити все можливе для допомоги Україні, щоб бути в одній орбіті" - переконаний він.

Нагадаємо, під час свого візиту до України, Ева Копач пообіцяла, що Польща надасть Україні кредитну допомогу на 100 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: