Глава МЗС Латвії попередив про можливість нових санкцій проти РФ

П'ятниця, 23 січня 2015, 15:34

У світлі погіршення ситуації на сході України ЄС має розглянути можливість посилення тиску на Росію.

Про це сказав міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс після зустрічі зі своєю шведською колегою Маргот Вальстрьом, повідомляє латвійський телеканал TVnet.

"Ми опинились у складній ситуації. Я гадаю, що ми повинні на рівні ЄС знайти важелі додаткового тиску на Росію" - сказав Рінкевичс.

За його словами, якщо ситуація продовжуватиме серйозно погіршуватись, ЄС має переглянути санкції.

Щодо санкцій можна говорити або про їх посилення, або послаблення. Ми маємо подумати над тим як втілити Мінські домовленості, всі мають бути готові до подальшого тиску на Росію" - зазначив глава МЗС Латвії, яка нині головує в ЄС.

Рінкевичс наголосив, що його непокоїть розвиток ситуації в Україні і закликав сторони негайно припинити військові дії і повернутись до переговорного процесу.

"Ситуація вкрай складна і ми не можемо говорити про хоча б якийсь прогрес у виконанні Мінських домовленостей"  - зазначив він.

Нагадаємо, високий представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що санкції проти Росії працюють, однак необхідно посилити політичний та дипломатичний тиск на Москву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.