На засіданні робочої групи Україна-НАТО говорили про поглиблення двосторонньої співпраці

Вівторок, 27 січня 2015, 20:04

Під час сьогоднішнього засідання спільної робочої групи Україна-НАТО у Брюселі, що стосувалося питань військової реформи, учасники зустрічі обговорили поглиблення двосторонньої співпраці.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Окрему увагу було приділено питанню подальшого розвитку відносин України з Альянсом з урахуванням відмови нашої держави від політики позаблоковості та оголошення курсу на поглиблення співпраці з НАТО.

Українська сторона підкреслила, що питання вступу України до НАТО набуде актуальності лише після успішної імплементації системних реформ, а також за підсумками проведення всеукраїнського референдуму відповідно до національного законодавства.

Представник Міноборони поінформував учасників засідання щодо стану проведення комплексного огляду сектору безпеки і оборони України, в тому числі щодо основних результатів проведених у рамках заходів та щодо допомоги, що надається експертами НАТО на його заключному етапі.

Представники країн-членів Альянсу під час засідання наголосили на ключовій ролі механізму Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи у практичному співробітництві України з Альянсом.

Вони підкреслили також важливість спрямування основних зусиль на зміцнення оборонного потенціалу України та визначили напрями подальшої підтримки нашої держави у реформуванні національного сектору безпеки і оборони відповідно до євроатлантичних стандартів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.