В ЄС кажуть, що Греція не заперечувала проти заяви про санкції

Середа, 28 січня 2015, 20:13

ЄС при підготовці заяви лідерів країн про необхідність посилення санкцій проти РФ консультувався з усіма державами-членами, включаючи і представника нового грецького уряду. 

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на високопосадовця ЄС.

„Ми вважали, що станом на вечір понеділка (заява була поширена вранці у вівторок, 27 січня) заява була погоджена всіма членами ЄС. Греція не заперечувала проти проекту заяви ні в телефонній розмові між президентом Європейської Ради Дональдом Туском і прем'єр-міністром Алексісом Ципрасом, ні при спілкуванні з новим грецьким шерпа (переговірник)", - пояснив європейський чиновник.

За його словами, коли стало відомо „про грецькі вагання у вівторок вранці, незадовго до публікації і з урахуванням часових обмежень, було запропоновано включити ремарку з поясненням, що Греція не охоплена цією заявою".

„Але через те, що Греція цього не захотіла, ми зрозуміли, що можемо опублікувати заяву, як про це було домовлено ввечері", - деталізував обставини співрозмовник агентства.

„Новий грецький міністр закордонних справ матиме можливість пояснити грецьку позицію на позачерговому засіданні Ради ЄС із закордонних справ у четвер", - додав він.

„Ми взяли до відома заяву і висловлюємо жаль, що грецький уряд не може асоціювати себе із заявою глав держав та урядів", - сказав чиновник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в четвер Греція готується накласти вето на санкції проти Росії.

Раніше лідери країн ЄС у своїй заяві закликали міністрів закордонних справ розглянути нові санкції проти Росії під час їхньої зустрічі 29 січня.

 В четвер міністри зберуться на надзвичайне засідання Ради закордонних справ ЄС щодо ситуації в Україні, на ньому може бути ухвалене рішення про нові санкції проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: