Італійській уряд оголовив масштабну перевірку роботи поліції

Субота, 3 січня 2015, 16:46

Голова уряду Італії Маттео Ренці погрожував поліцейським реформами після скандалу з невиходом на роботу в новорічну ніч 83% співробітників відомства.

Про це Ренці написав на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, під Новий рік 83% дорожніх поліцейських Риму не вийшли на роботу, оскільки нібито захворіли або збиралися здавали кров. Профспілки стверджують, що на новорічні канікули частина поліцейських просто взяли відпустку, а серед решти багато дійсно захворіли.

Масову перевірку цього інциденту оголосив італійське відомство щодо забезпечення прав на страйки. Влада припускає, що це могла бути неофіційна страйк, і попереджають про санкції, якщо доведуть зв'язок між цим інцидентом і мобілізацією профспілок в переддень Нового року. Перевірки щодо відсутніх поліцейських проведе також міністерство державного управління.

Між профспілками і владою Риму триває суперечка про трудову реформу для поліцейських. Розбіжності стосуються, в першу чергу, принципу ротації кадрів, який планує ввести міська адміністрація. У результаті запропонованих змін поліцейські повинні будуть частіше змінювати місце служби, щоб їх складніше було підкупити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: