У Греції рішення Ради ЄС щодо Росії називають компромісом з Євросоюзом

П'ятниця, 30 січня 2015, 09:49

Екстрене засідання Ради ЄС у закордонних справах, на якому розглядалася ситуація в Україні, завершилося "хорошим компромісом для ЄС і для Греції".

Про це сказав після засідання глава МЗС Греції Нікос Котзіас, повідомляє агенція АNA.

"Афінам у співпраці з іншими країнами вдалося запобігти клімату холодної війни на користь введення нових санкцій щодо Росії, цей клімат покращився останніми днями", - сказав Котзіас.

За його словами, рішення Ради ЄС було прийнято з поправками, які відстоювала грецька делегація. Зокрема, існуючі санкції продовжені тільки до вересня, а не на рік, як пропонувалося раніше.

Крім того, з тексту рішення вилучені посилання на декларацію глав держав і урядів ЄС від 27 січня, яка була прийнята без згоди Греції.

Котзіас наполягає, що Греція не була "неслухняною дитиною Європи", і вона продовжить озвучувати свої заперечення, якщо такі будуть, повідомляє ekathimerini.

"Дехто в Афінах думає, що переговори складаються з беззаперечного прийняття тексту, який відправляється з Брюсселя, і що довести нашу європейськість можна, кланяючись вищим інстанціям", - сказав він.

Як повідомлялося, 29 січня Рада ЄС у закордонних справах за підсумками екстреного позачергового засідання ухвалила рішення, яким продовжила санкції проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.