Греція відмовляється від співпраці з "трійкою"

Субота, 31 січня 2015, 14:00

Греція відмовляється від співпраці з аудиторами міжнародних кредиторів  – Європейською комісією, Європейським центральним банком і Міжнародним валютним фондом.

Про це заявив міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс після зустрічі з з главою єврогрупи Йеруном Дейсселблумом, передає BBC.

Дейсселблум, зі свого боку, зауважив, що Греція повинна дотримуватися своїх зобов'язань щодо проведення реформ.

Він наголосив що Греція і Єврогрупа мають "взаємну зацікавленість у подальшому відновлення економіки Греції всередині єврозони", і попередив Афіни щодо недопустимості дій в односторонньому порядку.

"Ми не маємо наміру співпрацювати з комісією в складі трьох членів, метою яких є реалізація програми, логіку якої  ми вважаємо, антиєвропейською",  -підкреслив міністр фінансів Греції.

За словами Варуфакіса, Греція не просить розширення існуючої програми порятунку, але шукає "нову угоду, яка з'явиться після переговорів між усіма європейцями".

Міністр зауважив, що буде шукати "максимального співробітництва з міжнародними кредиторами Греції, але не буде працювати через "трійку", яку він назвав "комітетом, побудованим на гнилому фундаменті".

Нагадаємо, раніше канцлер ФРН Ангела Меркель виключила можливість нового списання боргів Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.