Посольство України у Франції "помітило" теракт лише після критики ЗМІ

оновлено
П'ятниця, 9 січня 2015, 12:40

Офіційна сторінка українського посольства у Франції станом на 12.30 п'ятниці 9 січня (11.30 за паризьким часом) не містила ані слова про теракт у Парижі, де загинуло 12 осіб.

В останньому повідомленні на сайті посол Олег Шамшур лише вітає відвідувачів з Новим роком, звертаючись до них французькою.

Як повідомляла "Європейська правда", українські лідери, а також глава МЗС Павло Клімкін ще 7 січня заявили про співчуття французькому народу у зв'язку з терактом в Парижі, однак офіційна сторінка українського посольства цього факту "не помічала" протягом двох днів.

Лише згодом, за годину після публікації новини "Європейською правдою", на сайті посольства з'явилося відповідне повідомлення. Ще за деякий час дипломати спробували приховати свій "прокол" та змінили дату публікації на 8 січня.

Для порівняння, посольства інших партнерів Франції, приміром, США та Японії, опублікували такі звернення на офіційних сайтах ще 7 січня.

Посольство Німеччини змінило зображення на стартовій сторінці у знак солідарності з французами.

Користувачі соцмереж вже помітили таку пасивність українських дипломатів.

"Європейська правда" і раніше публікувала матеріали щодо наслідків незадовільної інформаційної роботи закордонних диппредставництв у період інформаційної війни проти України – на прикладі Словаччини та Чехії.

Варто зауважити, що Україна – не єдина країна, посли якої "не помітили" теракт у Франції.

Приміром, російське посольство в Парижі також і досі вітає відвідувачів з Новим роком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.