Путін застряг у радянському минулому - Обама

Середа, 11 лютого 2015, 09:34

Президент Росії Володимир Путін дивиться на проблеми крізь призму холодної війни і тому підтримує старий радянський стиль агресії.

Про це сказав президент США Барак Обама в інтерв’ю Buzzfeed.

"Він стоїть однією ногою в радянському минулому. Він наслідує КДБ. Це був той досвід, який сформував його як особистість", - сказав Обама.

За словами президента США, Путін дивиться на проблеми крізь призму холодної війни, і через це він втратив можливість диверсифікувати економіку Росії, зміцнити відносини з сусідами і показати щось інше, ніж старий радянський стиль агресії.

Обама додав, що як і раніше сподівається на мирне вирішення конфлікту в Україні.

"Як і раніше, я очікую від Росії дипломатичних пропозицій з врегулювання ситуації, котру вона спричинила в Україні. Я думаю, вони змогли по розкласти поличках і продовжують працювати з нами з таких питань, як ядерна програма Ірану", - зазначив він.

Президент США додав, що слабка економіка Росії являє собою серйозну загрозу для обох країн.

"Це погано для Росії, і, з плином часу, це буде погано для Сполучених Штатів, тому що, якщо у Росії справи йдуть погано, то вона повертається до старих експансіоністських ідей, яким уже не місце в XXI столітті", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше Барак Обама заявив, що Вашингтон ще не ухвалив рішення про постачання чи непостачання летальної зброї в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: