Декларація Порошенка, Меркель, Олланда та Путіна: повний текст

Четвер, 12 лютого 2015, 12:41

Президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд, президент Росії Володимр Путін та канцлер Німеччини Ангела Меркель підписали декларацію на підтримку Комплексу заходів з виконання Мінських угод, прийнятих 12 лютого.

Текст декларації опублікований на сайті Кремля.

Президент Російської Федерації Володимир Путін, Президент України Петро Порошенко, Президент Французької Республіки Франсуа Олланд і Канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель підтверджують повне дотримання суверенітету і територіальної цілісності України.

Вони твердо переконані у безальтернативності виключно мирного врегулювання. Вони цілком готові зробити будь-які можливі заходи як окремо, так і спільно в цих цілях.

У цьому контексті лідери схвалюють Комплекс заходів щодо виконання Мінських угод, прийнятий і підписаний в Мінську 12 лютого 2015 року всіма, хто підписав Мінський протокол від 5 вересня 2014 року і Мінський меморандум від 19 вересня 2014 року.

Лідери будуть робити внесок у цей процес і використовувати свій вплив на відповідні сторони, щоб сприяти виконанню цього Комплексу заходів.

Німеччина і Франція нададуть технічну підтримку для відновлення сегменту банківської системи в порушених конфліктом районах, можливо, шляхом створення міжнародного механізму для сприяння здійсненню соціальних виплат.

Лідери поділяють переконання в тому, що зміцнення співробітництва між Європейським Союзом, Україною і Росією буде сприяти врегулюванню даної кризи.

Вони підтримують продовження тристоронніх переговорів між Європейським Союзом, Україною і Росією з питань енергетики з тим, щоб здійснити кроки для розвитку "зимового газового пакету".

Вони також підтримують тристоронні переговори між Європейським Союзом, Україною і Росією з метою вироблення практичного вирішення питань, що викликають стурбованість Росії, у зв'язку з виконанням Угоди про глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

Лідери як і раніше прихильні до ідеї створення спільного гуманітарного та економічного простору від Атлантики до Тихого океану на основі повної поваги міжнародного права і принципів ОБСЄ.

Лідери будуть й надалі прихильні виконання Мінських угод. З цією метою вони домовилися про створення контрольного механізму в "нормандському форматі", який буде проводити зустрічі з регулярною періодичністю, як правило, на рівні старших посадових осіб, що представляють міністерства закордонних справ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: