МЗС Латвії: ЄС у жодному разі не скасовуватиме останні санкції проти РФ

Четвер, 12 лютого 2015, 17:50

ЄС готовий переглянути політику санкцій щодо РФ, якщо вона виконуватиме досягнуті домовленості, однак це не стосується останніх рішень про санкції, введені у зв’язку з обстрілом Маріуполя.

Про це сказав міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевичс, повідомляє видання Diena.

"Санкційна політика може бути переглянута. Санкції, введені у зв’язку з обстрілом Маріуполя, точно не будуть скасовані. З іншого боку, якщо Росія дотримуватиметься домовленостей, ЄС не вводитиме нові санкції", - сказав він.

За його словами, недотримання домовленостей призведе до посилення санкцій проти РФ.

"Не забуваймо також, що недотримання домовленостей призведе до зсуву в думках США і деяких країн Європи у знаменитому питанні озброєння України. Це означатиме лише погіршення ситуації", - наголосив Ринкевичс.

За його словами, хотілось би негайного припинення вогню, а не чекати до 15 лютого, однак він привітав досягнуті у Мінську угоди.

"Я хочу наголосити на важливості того, як ці домовленості виконуватимуться в майбутньому. На жаль, як показує практика, ми вже мали добрі домовленості – в Женеві, в Мінську – однак з їх втіленням виникали проблеми", - зазначив Ринкевичс.

Наразі, за словами міністра, найважливішим буде припинити вогонь, провести децентралізацію, провести демаркацію 50-кілометрової буферної зони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.