Робота щодо нових можливих санкцій триває - речниця Могеріні

Понеділок, 16 лютого 2015, 13:54

Єврокомісія, а також Європейська служба зовнішньої дії продовжують роботу над можливими додатковими заходами у відповідь на конфлікт на сході України.

Про це заявила речниця високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні Майя Коч’янчич.

"Як відомо, Рада ЄС у закордонних справах наприкінці січня попросила Єврокомісію та Європейську службу зовнішньої дії розпочати підготовчу роботу щодо подальших кроків. Ця робота зараз триває", - сказала вона.

"Звісно у світлі розвитку подій ці заходи можуть бути відкореговані у позитивному чи негативному напрямку", - додала Коч’янчич.

"Чим ми зараз займаємося, то це відслідковуємо дуже уважно імплементацію мінських домовленостей. Від спостерігачів та інших джерел ми чуємо, що перемир'я в цілому дотримується, за винятком окремих інцидентів", - зауважила речниця Могеріні.

"Ми хочемо підкреслити, що необхідно, аби перемир'я було імплементоване повністю. Стрілянина повинна закінчитися", - наголосила Коч’янчич.

Нагадаємо, в понеділок набрали чинності нові санкції ЄС щодо Росії. Зокрема, до чорного списку ввійшли депутати Держдуми РФ Йосип Кобзон та Валерій Рашкін, перший заступник міністра оборони РФ Аркадій Бахін, заступник міністра оборони Анатолій Антонов, начальник головного оперативного управління Генштаба РФ, генерал-лейтенант Андрей Картаполов.

Крім того, до списку ввійшли 14 сепаратистів та 9 сепаратистських організацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.