Польоти російських Ту-95 біля берегів Британії продовжаться - посол РФ

Понеділок, 23 лютого 2015, 19:36

У російському посольстві у Великобританії вважають роздутим увагу Заходу до польотів стратегічних бомбардувальників ВПС Росії.

Про це йдеться в повідомленні посла РФ у Великій Британії Олександра Яковенка, опублікованому на сайті дипмісії.

"Російські літаки регулярно літають у віддалених географічних районах і будуть продовжувати це робити. Це необхідно для навчання персоналу і перевірки можливостей повітряних суден. Всі польоти виконуються в суворій відповідності з міжнародними правилами", - йдеться в заяві.

"Польоти російських військових літаків часто супроводжуються винищувачами з країн НАТО та партнерів. Це - звичайна практика, і рівень суспільної уваги на останні інциденти в околицях британського повітряного простору перебільшений", - відзначили в російському посольстві.

У заяві також говориться, що військова діяльність повітряних суден НАТО біля російських кордонів є набагато більш інтенсивною, збільшившись в два рази з початку 2014 року до 3000 бойових вильотів в минулому році.

Як повідомлялося, Велика Британія викликала російського посла для пояснень, що робили два російських бомбардувальники поблизу британського повітряного простору напередодні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.