ЄС займеться захистом від польотів російських військових літаків

Неділя, 1 лютого 2015, 15:48

Комісар Європейської комісії з транспорту Віолета Булц заявила, що Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) проаналізує, якою мірою польоти російських військових літаків з вимкненими транспондерами становлять небезпеку для пасажирської авіації, а також представить свої висновки і рекомендації.

Як повідомляє Delfi, про це єврокомісар повідомила у відповідь на запит депутата Європарламенту від Естонії Урмаса Паета.

Як зазначається, Пает у своєму запиті хотів з'ясувати, які заходи Єврокомісія зробила для підвищення безпеки авіації, враховуючи часті польоти так званих літаків-"невидимок" ВВС Росії в повітряному просторі Росії, особливо в районі Балтійського моря.

Як заявила Булц з посиланням на дані Єврокомісії, деякі країни - члени Євросоюзу мають намір почати супровід невідомих повітряних засобів, які не оснащені транспондером або не включили його на час польоту.

"В результаті диспетчерські служби цивільної авіації отримають уявлення про те, що відбувається в повітряному просторі і зможуть передавати інформацію про це пілотів цивільної авіації. Такий супровід також активує систему раннього оповіщення, яка допомагає пілотам цивільної авіації запобігти зіткнення в повітрі з іншими літаками", - повідомила єврокомісар з транспорту.

На підставі результатів аналізу Єврокомісія ухвалить рішення, які заходи необхідно вжити для забезпечення безпеки цивільної авіації, додала Булц.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: