ЄІБ може інвестувати в Україну близько 1 млрд євро

Вівторок, 3 лютого 2015, 12:26

Європейський інвестиційний банк має намір в 2015 році інвестувати 1 млрд євро в проекти в Україні.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку.

Як зазначається, загальний портфель проектів Європейського Інвестиційного банку в Україні становить майже 3 млрд євро.

При цьому торік укладено угод на реалізацію проектів на загальну суму близько 1 млрд євро.

Результатом співпраці української сторони з ЄІБ наприкінці 2014 року стало завершення підготовки та перехід до фази реалізації в таких важливих для України проектах як "Реконструкція, капремонт і технічне переоснащення магістрального газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород", кредитна лінія для малого та середнього бізнесу "АРЕХ", "Надзвичайна кредитна програма для України", - йдеться у повідомленні.

 "Допомога, яку планував надати Євросоюз через ЄІБ, - це завдання ми з вами виконали. Але на нинішній рік у нас не менш амбітні плани – проектів на підписання у цьому році залишається теж приблизно на 1 млрд", - сказала Лілія Чернявська.

Під час зустрічі обговорено план заходів і терміни підписання й підготовки пріоритетних проектів уже найближчим часом для перегляду портфелю.

Ці проекти стосуються сфери енергоефективності й енергозбереження у вищих навчальних закладах, розвитку муніципальної інфраструктури, підтримки модернізації Канівської ГЕС і підтримки зовнішньоекономічної діяльності українських підприємств.  

Економічна правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.