Саакашвілі закликав Захід надати Україні військову допомогу

Вівторок, 3 лютого 2015, 14:35

ЄС та США необхідно дослухатися до думки колишнього Держсекретаря США Хілларі Клінтон і сенатора Джона Маккейна та надати Україні військову допомогу.

Про це пише колишній президент Грузії Міхаїл Саакашвілі в статті для американського видання Politico.

"Якщо цю допомогу буде надано негайно, нинішня російська перевага може зникнути протягом місяця", - відзначив він.

"Сотні добровольців, у тому числі десятки грузинських офіцерів, що пройшли навчання в США, поляків, литовців, білорусів, навіть росіян, які вважають за необхідне протистояти Путіну, б'ються  на лінії фронту разом з українцями", - зауважив Саакашвілі.

"США і їх союзники по НАТО повинні допомогти у підготовці та оснащенні цієї міжнародної добровольчої армії", - переконаний екс-президент Грузії.

Не менш важливою, на його думку, є і економічна підтримка реформ в Україні.

"Ця підтримка повинна бути розширена на нове бюро по боротьбі з корупцією та на інші актуальні структурні реформи, які дадуть змогу простим українцям побачити безпосередні результати демократичних перетворень",  - вважає Саакашвілі.

Колишній президент Грузії також висловив думку, що санкції проти РФ потрібно не лише підтримувати, але й посилити.

Нарешті, будь-які розмови про пом'якшення санкцій щодо Росії слід припинити у зв'язку  цим новим військовим вторгненням", - написав він.

"Тиск на Росію повинен бути підвищеним, можливо, навіть через новий раунд санкцій. Одним з найбільш ефективних економічних заходів, який Захід може впровадити, це відстежувати і блокувати особисте майно Путіна", - вважає Саакашвілі.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель виключила поставки зброї в Україну і наголосила на потребі мирного вирішення конфлікту на Донбасі.

В той же час джерело в адміністрації президента США повідомило, що Барак Обама розглядає можливість поставки в Україну летальної зброї. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: