У Словаччині провалився референдум проти одностатевих шлюбів – низька явка

Неділя, 8 лютого 2015, 09:24

У Словаччині в суботу виборці голосували на референдумі, що мав затвердити позбавлення гомосексуалів права на одностатеві шлюби і усиновлення.

Референдум вочевидь вважатиметься таким, що не відбувся, бо в ньому взяли участь лише 21,41% громадян від необхідних принаймні 50% виборців, повідомляє pluska.sk.

На референдум виносилися три питання: "Чи згодні ви, щоб шлюбом не могло називатися ніяке інше співжиття осіб, крім союзу між одним чоловіком і однією жінкою?", "Чи згодні ви з тим, щоб парам чи групам осіб однієї статі не було дозволено усиновлення дітей і їхнє подальше виховання?" і "Чи згодні ви з тим, що школа не може вимагати участі дітей у класі із сексуального виховання, якщо батьки або діти самі не згодні зі змістом навчання?".

На перше питання, 94,50% осіб, які брали участь у референдумі, відповіли в стверджувальній формі. На друге питання позитивно відповіли 92,43% громадян, і на третє питання відповіли "так" 90,32% громадян.

Минулого року в Конституцію Словаччини вже внесли зміну про те, що "шлюб є виключно союзом між чоловіком і жінкою", а для одностатевих пар закон не передбачає навіть статусу реєстрованого партнерства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.