Польща витратить на оборону $8,4 млрд через ситуацію в Україні

Середа, 11 березня 2015, 13:04

У відповідь на погіршення ситуації на схід від Польщі країна збільшила свої витрати на оборону – до 32 млрд злотих ($8,4 млрд) - вдвічі порівняно з 2001 роком.

Про це заявив президент Польщі Броніслав Коморовський, повідомляє видання Interia Fakty з посиланням на інформаційну агенцію РАР.

"Російсько-український конфлікт підтвердив слушність рішення про модернізацію армії, збільшення витрат на оборону і перенесення акцентів на територіальну оборону", - заявив він.

"Тривалий конфлікт між Росією і Україною призвів до глибоких і негативних змін у навколишньому середовищі нашого регіону", - додав президент.

За його словами, ці зміни матимуть тривалий характер, і Польща, надаючи Україні політичну підтримку, виступає за зміцнення обороноздатності  НАТО в цілому і Польщі зокрема.

Він наголосив, що починаючи з 2001 року Польща подвоїла свій оборонний бюджет.

"З 15 млрд злотих, коли я був міністром оборони, до 32 млрд злотих цього року", - сказав польський президент.

За словами Коморовського, він гордий з того, що Польща – серед країн, які серйозно ставляться до власної оборони, однак закликав не забувати, що "наш потужний сусід Росія" витрачає на оборону 4% від ВВП.

Мусимо усвідомити, що знаходимось у ключовому моменті історії. Війна в сусідній державі - великий виклик для Польщі і НАТО, який спільно приймаємо", - заявив Броніслав Коморовський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: