Заступник генпрокурора хоче скасувати можливість застави при затриманні

Четвер, 12 березня 2015, 12:14

Заступник генпрокурора України Давид Сакварелідзе вважає, що для боротьби з системною корупцією необхідно змінити наявні запобіжні заходи.

Про це він сказав в інтерв’ю Українським новинам.

"Я думаю, що вона (кримінальна відповідальність за корупцію – ред.) і так посилена. Проте я не згоден з тим, що, наприклад, запобіжні заходи занадто ліберальні для української реальності. Я думаю, що ті заходи, які зараз діють, потрібно поміняти" - сказав він.

Зокрема, на думку Сакварелідзе, необхідно змінити норми щодо арешту і затримання, а також у частині про можливість застави.

"Думаю, що повинна бути можливість арешту та затримання і ніякої застави в такому випадку не повинно бути. Застава повинна використовуватися в тому випадку, якщо людина співпрацює, не здійснює тиск на свідків, не ухиляється від слідства, не намагається втекти, вплинути на слідство або знищити речові докази і так далі" - зазначив він.

"Я думаю, що цей ліберальний підхід Україні не потрібен. Тільки жорсткі і безкомпромісні методи боротьби проти корупції дадуть сьогодні результат" - вважає Сакварелідзе.

Нагадаємо, восени минулого року Верховна рада ухвалила закон про прокуратуру, виконавши таким чином останнє формальне зобов’язання, яке Україна взяла при вступі в Раду Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.