Україна та Румунія спростять режим перетину кордону

Вівторок, 17 березня 2015, 15:32

Україна та Румунія домовилися про значний прогрес у малому прикордонному русі.

Про це повідомив президент Петро Порошенко після зустрічі с румунським колегою Клаусом Вернером Йоханнісом, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми дали відповідні завдання нашим міністрам для того, щоб через механізми малого прикордонного руху спростити режим перетину кордону", – сказав Порошенко.

Будуть дані доручення про створення спільних пунктів пропуску, що приятиме боротьбі з корупцією, спростить перетин кордону, скоротить час та зменшить черги.

У свою чергу Йоханніс повідомив, що обговорювались перспективи взаємодії між Україною, Румунією і Польщею як країнами, які мають географічну та історичну близькість.

"Я вважаю важливим, що ми маємо кількох сусідів, які поважають кордони. Нам потрібно посилити регіональну співпрацю між Польщею, Україною та Румунією, створити певну групу солідарності. Таке посилення координації в Східній Європі значно посилить співпрацю на регіональному та загальноєвропейському рівні", – сказав він.

"Також ми домовилися про те, на що чекають багато громадян нашої країни, – відновлення прямого авіаційного сполучення між Києвом та Бухарестом", – додав Порошенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.